Ihka ensimmäiset perjantain pelipalat

Heip,

Nyt alkaa jo maistuun suussa viikonloppu, joten ajatuksia saa pikkuhiljaa heittää Designerin ulkopuolellekin, ihan luvalla. Vai?

Ollaan keskenään monestikki puhuttu peleistä, mutta usein juttu hidastuu herkästi siihen, että joku ei oo pelannu tiettyä peliä tai whatever… Ehkä voijaan väistää ongelmaa jos noustaan vähä abstraktimmalle tasolle kattoon pelejä ”noin niinku ylipäänsä”. :)  Laitan teille muutaman omasta mielestäni tärkiän ja tähellisen peliaiheisen artikkelin linkkivinkiks. Voitte sitte seuraavan kerran junassa tai bussissa viihtyä JA oppia! Spoilereita saattaa olla käsiteltävistä peleistä – mutta ite en oo mitään niistä pelannu, eikä mua vaivannut.

Jos te lueskelette samanlaisia juttuja, niin jakakaa toki ja ihmeessä heti ku hyviä tupsahtaa eteen!

Tää kaveri on vähän tympääntynyt pelien esittämään maailmankuvaan, kun on joutunut kattomaan omien nuorten lastensa pelaamista:

http://www.edge-online.com/features/when-will-the-game-industrys-representation-of-women-change/

Siinä muuten mainitaan ohimennen Gone Home. Jos on outo nimi, niin kyseessä on virkistävän tunnelmallinen ja pelottava FPS (eli first-person simulation). ;o)  En oo ite päässy pelaamaan, mutta katsoin Let’s Play –videon netistä erään hyvän tyypin, Steve Torpeyn, pelaamana. Jos teitä kiinnostaa, koko videosarja kestää about kaks tuntia. Lopussa olo on taatusti parempi ku keskihyvän leffan jälkeen, lupaan sen!


https://www.youtube.com/playlist?list=PLY6-tQwqdV7PJbHekiQSi6EVHrbFuUsJn

Kaveri on pelannu viime aikojen hittipelejä Watch Dogsia ja Shadow of Mordoria, nauttinut ja järkyttynyt:

http://www.pastemagazine.com/articles/2014/10/real-human-beings-shadow-of-mordor-watch-dogs-and.html

Pelien poliittisuudesta ja grindauksen mielekkyyden kyseenalaistamisesta on montakin artikkelia olemassa, mutta tää oli tosi hyvä, ja summaa molemmat yhteen isoon pakettiin. Ehkä vähän raskasta, mutta ravitsevaa kans.

http://normallyrascal.com/2014/06/04/level-99-capitalist/

Kevennetään tään viikon uunituoreilla kuunteluvinkeillä, jotka löysin niin ikään pelimaailmasta:

Darren Korb – Setting Sail, Coming Home (Bastion soundtrackiltä)



Jim Guthrie – Dark Flute (Sword & Sworceryn soundtrackiltä)



Hauskaa viikonloppua – ja pelatkaa pelejä nyt uusin silmin! :o)

t. Janne

Comments